Mokyklos bendruomenės projektas „Šypsenų knyga“

Mūsų mokykla džiaugiasi galimybe dalyvauti projekte „Šypsenų knyga“, kuris yra ne tik edukacinės reikšmės, bet ir puikiai susijęs su mūsų siekiu įdiegti ir stiprinti pozityvaus elgesio palaikymo sistemą. Šis projektas yra nuostabi proga mūsų mokiniams mokytis, kaip skleisti gerumą, o mokytojams – integracijos ir teigiamo požiūrio ugdymo būdus.

Projektą „Šypsenų knyga“ iniciavo specialioji pedagogė Aušra Lastauskaitė, kuri dirba Norvegijos švietimo sistemoje ir dabar, atvykusi iš Norvegijos, dalijasi savo patirtimi socialinių įgūdžių lavinimo srityje, lankėsi įvairiose pamokose, bendravo su mokyklos mokiniais ir mokytojais bei dalinosi žiniomis kaip dirbti su metodine priemone „Šypsenų knyga“, kurią esame užsakę daliai mūsų mokyklos mokinių. Jos iniciatyva padeda mūsų mokykloje kurti sistemą, kuri skatina mokinius elgtis atsakingai, pagarbiai ir draugiškai.

Specialioji pedagogė Milda Panavienė pasidalijo savo mintimis apie šį projektą:

„Noriu pasidžiaugti bendradarbiavimu su Aušra Lastauskaite, kuri į Lietuvą iš Norvegijos trumpam atvykusi mūsų bendruomenėje dalinasi savo patirtimi spec.pedagogikos bei socialinių įgūdžių lavinimo procesu diegiant pozityvaus elgesio palaikymo sistemą. Su Aušra susipažinau labai netikėtai, gavusi jos laišką kvietimu susipažinti ir pradėti 'Šypsenų knygos' projektą Vilniaus Antakalnio progimnazijoje, pirmiausia su vaikais, kuriems ypač reikia palaikymo ir pagalbos. <...> Tikiu, kad mokykloje gerai galėtų jaustis kiekvienas mokinys patirdamas sėkmę ten, kur yra jam skirta. Labai norėtųsi mokykloje matyti pozityvius, skirtingus, laisvus ir priimančius kiekvieną bendruomenės narį žmones❣️“

Projekto dalyviai įgyja ne tik žinių, bet ir praktinių įgūdžių, kaip kurti saugesnę ir draugiškesnę mokyklos aplinką. Įgyvendindami „Šypsenų knygos“ projektą, mes ne tik skatiname pozityvumą mokykloje, bet ir stipriname bendruomeniškumą, suteikdami kiekvienam mokiniui jausmą, kad jis yra vertingas ir svarbus.

Ačiū visiems, prisidedantiems prie šio projekto, ir tikiu, kad mūsų pastangos padarys mokyklą šviesesnę ir malonesnę vieta visiems.

Nuotraukos:
Agnė Motiejūnė, Milda Panavienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas