2e klasės mokiniai mokosi skaičiavimo meno

Ar susimąstote, kaip vaikai mokosi? Nekalbu apie pažymius, įvertinimus. Ar mokosi atsiminti informaciją, ar mokosi suprasti naujus dalykus ir juos taikyti gyvenime? Šiais laikais nebereikia, kad mokinys tiesiog „iškaltų“ daugybos ir dalybos lenteles ir paskui tarsi žirnius į sieną išbėręs atsiskaitytų prieš klasę. 

Mintinas daugybos žinojimas yra „Malonu turėti” (angl. k. „Nice to have”) įgūdis, nes yra kalkuliatoriaus, įvairios skaičiavimo technikos. Dėl technologinio proveržio ir progresyvios pedagogikos, dabar, elitinis įgūdis yra skaičiavimo principų ir metodų suvokimas. Gyvenimas pareikalaus dauginti ir dalinti didelius skaičius, skirtingus objektus. Ir gyvenimui nepasakysi, kad mokykloje nesimokėte dalinti didesnių nei 100 skaičių arba tokių užduočių išvis nebuvo. Arba žinai, kaip spręsti problemas taikant tinkamus metodus arba nerviniesi ir gaišti savo laiką.

Šiuolaikinis gyvenimo būdas reikalauja intensyviai mąstyti, tai - mokomės suvokti, kas yra daugyba, dalyba ir paaiškinti, kaip tai veikia. Turint supratimą - nebus sunku, skirtingose aplinkybėse, dauginti ir dalinti bet kokius skaičius. Mokiniai, praktinės matematikos metodu mokosi dalybos su liekana. Dalina įvairius skaičius laikantis principo - sugeba paaiškinti gautą atsakymą piešiniu (objektais), vadinasi, supranta.

Nuotraukos:
Dominykas Kriauza

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas