Prasidėjus rudens sezonui, padaugėjo įvairiausių susirgimų, tarp jų ir COVID-19 ligos atvejų

  • Paskelbta: 2023-10-26
  • Kategorija: Svarbu!

Prasidėjus rudens sezonui, padaugėjo įvairiausių susirgimų, tarp jų ir COVID-19 ligos atvejų. Siekiant suvaldyti ligos plitimą ir saugoti vieniems kitus, mokykloje artimiausiu metu kiekvienam vaikui bus išduodami į namus 5 savikontrolės greitieji  antigeno testai (toliau – GAT).

Rekomenduojama  vaikams,  jaučiantiems COVID-19 ligai (koronaviruso infekcijai) būdingus simptomus, atlikti testą ligos nustatymui. Tokiu atveju taip pat patariama likti namuose ir kreiptis į gydymo įstaigą

Atkreipiame dėmesį, kad dalinami GAT yra dviejų rūšių: 
·    GAT iš seilių bus išduodami 1-4 klasių mokiniams; 
·    GAT iš nosies landų bus 5-12 klasių mokiniams.

Siekiant testavimą atlikti tinkamai bei, kad procesas būtų dar aiškesnis dalinamės išsamiomis GAT naudojimosi instrukcijomis (žr. „Instrukcija GAT nosies landų“ ir „Instrukcija GAT iš seilių“).

Saugant save ir kitus svarbu prisiminti ir laikytis pagrindinių profilaktikos priemonių (tinkamos rankų higienos, reguliaraus patalpų vėdinimo, čiaudėjimo ir kosėjimo etiketo laikymosi), o jaučiantiems COVID-19 ligai (koronaviruso infekcijai) būdingus simptomus, atlikti testą ligos nustatymui. Detalesnę informaciją apie COVID-19 profilaktikos priemones prisegame (žr. „COVID-19 ligos rekomendacijos”).

Daugiau informacijos apie testų dalinimą ir COVID-19 ligos valdymą rasti galite Sveikatos apsaugos ministerijos naujienose, nuoroda: https://sam.lrv.lt/lt/naujienos/visuomenes-sveikatos-biurai-salies-ugdymo-istaigoms-ir-bendruomenems-dalins-covid-19-savikontroles-testus

Likite sveiki!

Autorius:
Lina Miškinienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas