Rūšiuokime šiukšles ir saugokime gamtą!

  • Paskelbta: 2023-09-22
  • Kategorija: Svarbu!

Ruduo – ne vien tik krentantys lapai, bet ir nauji siekiai, darbai ir svajonės. Pasibaigus vasarai, rugsėjis atneša pažinimo džiaugsmą ir daug naujų iššūkių. Kartu su mokykla grįžta ir nuo 2012- ųjų organizuojamas unikalus aplinkosauginis projektas „Mes rūšiuojam“. Šio projekto kasmet laukia vis daugiau švietimo įstaigų, kurios nori gyventi tvariai, rūšiuoti elektros ir elektroninės įrangos, nešiojamų baterijų ir akumuliatorių atliekas.

 

Džiaugiamės, kad norinčių rūšiuoti ir tvariai gyventi vis daugėja ir švietimo įstaigų prie projekto jungiasi kasmet vis daugiau. Apie 2 tūkst. Lietuvos švietimo įstaigų jau sudalyvavo projekte ir suvienijusios jėgas rūšiuoja elektros ir elektroninės įrangos, buitinės technikos bei nešiojamų baterijų ir akumuliatorių atliekas. Projektų dalyviai per praėjusius mokslo metus surinko beveik 400 tonų elektros ir elektroninės įrangos atliekų ir 16 tonų baterijų atliekų. Kiekvienais metais švietimo įstaigos išsirenka prizų už maždaug 37 tūkstančių eurų.

 

Papildomų konkursų taisyklės

 

Kviečiame moksleivius šiemet sudalyvauti net dviejuose aplinkosauginiuose konkursuose.

 

Išlaisvinkite savo fantaziją ir pieškite! Dalyvaukite piešinių konkurse tema „Tvari ateities elektronika”. Kaip pasikeis mūsų gyvenimas po daugelio metų? Kokių naujų tvarių elektronikos prietaisų atsiras, kurie palengvins mūsų buitį?

 

Konstruokite ir fotografuokite! Skelbiame nuotraukų konkursą tema „Savo rūšiavimo dėžutę turiu, baterijų ir elektronikos atliekas renku!”. Kviečiame pasitelkti fantaziją bei visas kūrybines priemones ir pagaminti savo asmeninę ar grupinę rūšiavimo dėžutę skirtą baterijų arba elektronikos atliekoms rūšiuoti.

Piešinius ir nuotraukas reikia siųsti elektroniniu paštu edita@gia.lt arba adresu Fabijoniškių g. 96, LT-07100 Vilnius, Lietuva. Pastaba! Piešinius galima siųsti skaitmenine forma arba originalą. Rūšiavimo dėžutes – tik skaitmenine forma (nuotraukas). Visus darbus reikia siųsti iki 2024 metų kovo 15 dienos 16 val. Nugalėtojus skelbsime kovo 20 d. Žemės dieną! Siųsdami piešinius ir nuotraukas sutinkate, kad piešiniai ir eilėraščiai bus viešinami socialiniame tinkle „Facebook“.

Prizai nugalėtojams

Jūsų laukia šaunūs mūsų partnerių įsteigti prizai: „Forum Cinemas”, „Tikra knyga”, „Morning LT” ir kiti mūsų partnerių prizai! Išrinksime net po 6 kiekvieno konkurso nugalėtojus. Laimės daugiausiai „Like“ paspaudimų sulaukę bei konkurso organizatoriaus sprendimu išrinkti dalyviai.

Pasitelkę fantaziją bei visas įmanomas kūrybines priemones, siųskite savo piešinius ir nuotraukas mums ir laimėkite šaunius prizus! Paskatinkite ir bendraklasius dalyvauti konkurse. *detalesnė informacija apie projektą skelbiama puslapyje www.mesrusiuojam.lt

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas