Penktų klasių mokiniai mokėsi išmaniai ieškoti internete su Google ekspertu iš Jungtinės Anglijos Karalystės

Penktadienį, 2024 m. gegužės 22 d., penktų klasių mokiniai turėjo unikalią galimybę susipažinti su išmaniomis paieškos strategijomis naudodamiesi Google. Pamokoje, kuri vyko pagal Google Reference School projektą, dalyvavo Google for Education ekspertas - mokytojas iš Jungtinės Karalystės Paul Farrel.

Pirmą kartą Lietuvoje besilankantis P. Farrel daugiau nei dvidešimt metų dirbo menų dalyko mokytoju Anglijos mokyklose. Svečias pasidalino savo žiniomis ir patirtimi integruotoje anglų ir informatikos pamokoje, skirtoje išmaniai Google paieškai. Mokiniai mokėsi ieškoti tikslingiau ir efektyviau, naudojant įvairius paieškos įrankius ir strategijas, tokias kaip:

Google Search

Google Scholar

Google Trends

Pamokos metu mokiniai turėjo galimybę praktiškai pritaikyti išmoktas žinias. Jie ieškojo informacijos įvairiomis temomis, naudodami Google paiešką, ir dalinosi savo rezultatais su klase. P. Farrel taip pat atsakė į mokinių klausimus ir suteikė jiems patarimų, kaip tapti geresniais internetinės paieškos naudotojais.

Mokiniai paliko teigiamus įspūdžius apie pamoką.  Keletas penktų klasių mokinių: 5m Rusnės, 5m Faustinos,   5m Kotrynos, 5n Ugnės, 5l Katerinos, 5l Viltės, 5l Kamilės,  5l Vytenio ir 5l Nojaus atsiliepimai:

Ar patiko pamoka ir kodėl?  ir Ar buvo lengva ir įdomu bendrauti anglų kalba?

 

Ši pamoka yra puikus pavyzdys, kaip Google Reference School programa padeda mokiniams ugdyti XXI amžiaus įgūdžius, reikalingus sėkmingai veikti šiuolaikiniame pasaulyje.

Tai yra dalis projekto ALBUS, kuris vykdomas kartu su LR Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, EdTech platforma siekiant išbandyti inovacijas švietime. Projekto techninis ir mokymų partneris yra „TeraSky Baltic“, kurie yra Google for Education atstovai Lietuvoje.

Apie Google Reference School programą 

Google Reference School programa yra tarptautinis projektas, skirtas padėti mokykloms ugdyti mokinių skaitmeninio raštingumo įgūdžius. Programa suteikia mokykloms išteklių ir paramą, reikalingą integruoti technologijas į ugdymo procesą.

Daugiau informacijos apie Google Reference School programą rasite čia >>>.

Nuotraukos:
Paul Valiulis

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas