Vilniaus Užupio gimnazija mini savo 80-ies metų veiklos sukaktį

  • Paskelbė : Tomas Jankūnas
  • Paskelbta: 2024-05-24
  • Kategorija: Renginiai

Vakar, 2023 m. gegužės 23 d., Užupio gimnazija švenčia savo 80-ies metų jubiliejų ir draugams bei vietos bendruomenei padovanojo nepaprasto grožio renginį, kurį sukūrė šios mokyklos kolektyvas: mokiniai bei mokytojai. Ši, senamiestyje įsikūrusi gimnazija, yra ypatingas švietimo židinys, turintis gilias tradicijas ir stiprią bendruomenę.
Dalis mūsų aštuntų klasių mokinių pasirenka šią gimnaziją, kuri garsėja savo tolerancija, stipriomis ugdymo tradicijomis, kuri įsikūrusi nuostabiai gražioje vietoje Užupyje ant kalno. Čia dirba atsidavę mokytojai ir pagalbos specialistai, o tėvų bendruomenė yra aktyvi ir remianti mokyklą. Gimnaziją veda puikūs vadovai-lyderiai, kurie puoselėja mokymosi kultūrą ir ugdo kritiškus Lietuvos piliečius.
Vakar išgirdome įdomią mokyklos istoriją iš gimnazijos direktorės Virginijos Navickienės lūpų. Ypač įsimintinas momentas buvo apie mokinių drąsą, kai jie kovojo už Lietuvos laisvę sovietmečiu, taip pat mokykloje saugomos ir puoselėjamos Moksleivių Laisvės chartijos priesaiką.  
Vakaro metu iškilmingai buvo atidengta atminimo lenta „Krivūlė“, pagerbiant Mokytojo profesiją bei mokytojo svarbą, kuri yra dažniausiai neįkainojama šviesos patirtis bei mokėjimo mokytis reikšmė jaunų žmonių ugdyme.
Išgirdę gimnazijos istoriją ir pavartę Mokyklos metraščius kartu su svečių gausa mėgavomės nepakartojamu muzikos, šokio ir vaidybos renginiu. Mokytojų sumanytame ir mokinių atliktame spektaklyje regėjome Užupio gimnazijos istoriją. Gimnazijos choras, muzikos atlikėjai, šokėjai, muzikantai, teatro aktoriai ir daugelis kitų leido pasijusti kaip danguje…  Širdyje jautėme džiaugsmą, susijaudinimą ir pasididžiavimą mokiniais, mokytojais ir visa šios gimnazijos bendruomene. Tai buvo sielos ir įkvėpimo šventė.
Ta proga nuoširdžiai sveikiname Užupio gimnaziją ir jos bendruomenę, linkėdami dar daug sėkmingų metų ir neblėstančios švietimo ugnies. Padovanojome knygų, kad mokinių ir mokytojų žinių šviesa ir toliau spindėtų bei džiugintų ateities kartas…

Daugiau šventės akimirkų >>>.

Didžiulė pagarba šiai mokyklai ir jos bendruomenei!
Direktorius Tomas Jankūnas ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Čianita Linkutė-Vuicik

Nuotraukos:
Tomas Jankūnas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas