Mokyklos bendruomenę aplankė svečiai iš užsienio

  • Paskelbta: 2024-04-26
  • Kategorija: Renginiai

Mūsų mokykloje šią savaitę įvyko ypač įdomūs renginiai, kuriuose dalyvavo svečiai iš Egipto ir Jordanijos. Mokiniai turėjo unikalią galimybę išgirsti autentiškas pasakojimus apie gyvenimą skirtingose pasaulio šalyse, susipažinti su įvairiomis kultūromis bei išmokti tolerancijos ir atvirumo.

Renginius organizavo etikos mokytoja Darja, siekiant skatinti mokinių susidomėjimą globaliais kultūriniais reiškiniais bei užsienio kalbomis. Vizitas prasidėjo nuo svečio iš Egipto, Kareemo, kuris lankėsi 8e klasėje. Jis pasidalijo savo patirtimis mokantis lietuvių kalbą, taip pat aptarė kultūrinius skirtumus tarp Egipto ir Lietuvos. Kareemas pabrėžė, kaip svarbu mokytis ir gerbti skirtingas kalbas bei kultūras.

Antrasis svečias, Munther iš Jordanijos, susitiko su 5o klasės mokiniais. Jis pasakojo apie Jordanijos kultūrą, šalies tradicijas ir gyvenimo būdą, taip pat apie savo keliones po Europą. Munther akcentavo, kaip keliavimas ir susipažinimas su įvairiomis kultūromis praplečia mūsų akiratį.

Abu svečiai kalbėjo anglų kalba, suteikdami mokiniams puikią galimybę praktikuoti šią kalbą realioje situacijoje. Po pristatymų vyko diskusija, kurioje mokiniai aktyviai dalyvavo, uždavė klausimus ir dalijosi savo mintimis apie pasaulio įvairovę.

Šis renginys ne tik suteikė mokiniams vertingų žinių apie kitas kultūras, bet ir padėjo jiems geriau suprasti ir vertinti tarptautinę bendruomenę. Dėkojame mokytojai Darjai už puikiai organizuotus susitikimus ir tikimės, kad panašūs renginiai mūsų mokykloje tęsis ir ateityje.

Nuotraukos:
Darja Lyzenko

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas