Savivaldybės teisės aktai dėl mokinių kelionės išlaidų kompensavimo ir/ar pavežėjimo

  • Paskelbta: 2024-07-01
  • Kategorija: Svarbu!
  • Mokinių važiavimo išlaidų kompensavimo tvarkos aprašas >>>. Vadovaujantis Aprašu, tėvai, kurių vaikai gyvena Vilniaus rajono savivaldybėje (kaime ar miestelyje) ir yra ten deklaravę gyvenamąją vietą, turi teisę gauti kompensaciją už važiavimą darbo dienomis į mokyklą ir atgal prašyme nurodytu maršrutu vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais, tolimojo reguliaraus susisiekimo autobusais, keleiviniais traukiniais.

Kompensavimo sąlygos:

  • deklaruota gyvenamoji vieta – Vilniaus rajonas.
  • ugdymo įstaiga Vilniaus mieste iki kurios nori važiuoti, turi būti jam artimiausia atitinkamą programą vykdanti mokykla, nes tik tada jis turės teisę į kompensaciją.
  • ugdymo įstaigai iki kiekvieno mėnesio 5 dienos pateikiami ataskaitinio mėnesio (praeito mėnesio) važiavimo bilietai (originalai). T. y. mokiniai perka iš vairuotojo vienkartinius važiavimo bilietus ir, mėnesiui pasibaigus, iki kito mėnesio 5 dienos pateikia juos mokyklos raštinėje.
  • Mokiniams iki kito mėnesio 5 dienos be pateisinamos priežasties nepateikus važiavimo bilietų (pateisinamos priežastys: liga, nelaimingas atsitikimas, gaisras ir pan.), kompensacija už praėjusius mėnesius neperskaičiuojama ir nemokama.

Norintys pasinaudoti teise į važiavimo išlaidų kompensavimą, prašomi pateikti Prašymą kompensuoti važiavimo išlaidas (1 priedas) iki rugsėjo 10 d.

Patikrinti artimiausią Jūsų adresui mokyklą galite el. žemėlapyje >>>.


Pavežimo sąlygos:

Pavėžėjimo paslauga Savivaldybėje yra teikiama SUP mokiniams, kurių deklaruota gyvenamoji vieta (vaiko ir vieno iš tėvų) yra Savivaldybės teritorijoje, nuo mokslo metų pradžios iki ugdymo proceso pabaigos pagal Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu mokslo metams patvirtintus bendruosius ugdymo planus. Pavėžėjimo paslauga gali būti teikiama ir mokinių atostogų metu, jei Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu mokinių atostogų metu SUP mokiniams organizuojamos stovyklos ar užimtumas ir numatoma teikti pavėžėjimo paslaugą.

Į mokymo įstaigą ir atgal yra pavežami SUP mokiniai: 

1. kurie turi judėjimo sutrikimą (vidutinį, žymų),  kuriems judant reikalinga kompensacinė technika ar priemonės; 

2. dėl intelekto sutrikimo pradinių klasių mokiniai; 

3. dėl intelekto sutrikimo penktų ir vyresnių klasių mokiniai, turintys žymų intelekto sutrikimą ar vidutinį intelekto sutrikimą,  nesiorientuoja aplinkoje, nėra saugūs gatvėje; 

4. pavėžėjimo išimtys gali būti taikomos kompleksinę negalią turintiems mokiniams, mokyklos vaiko gerovės komisijos sprendimu arba atsižvelgiant į Neįgalumo ir darbingumo tarnybos nustatytą pirmojo ir antrojo lygio slaugos poreikį bei pateiktus patvirtinančius dokumentus.

SUP mokinio vienas iš tėvų progimnazijos vadovą (rastine@antakalnio.lt ir/ar Antakalnio g. 33, 43 kabinetas) ne vėliau kaip iki einamųjų metų liepos 5 d. pateikia Aprašo prašymą organizuoti pavėžėjimą (1 priedas). Naujai priimto mokinio vienas iš tėvų pateikia prašymą ne vėliau kaip per 10 darbo dienų nuo mokymosi sutarties pasirašymo. Prašymas saugomas mokymo įstaigoje.

Progimnazijos vadovas iki einamųjų metų liepos 15 d., patikrinusi, ar SUP mokinių tėvų prašymuose nurodyti duomenys teisingi, perduoda juos dispečerinei. Naujai gauti prašymai perduodami dispečerinei ne vėliau kaip per 2 darbo dienas nuo prašymo gavimo dienos.

Dispečerinė, per 5 darbo dienas išnagrinėjusi prašymus, sudaro efektyviausius pavėžėjo ir mokykliniais autobusais pavežamų SUP mokinių maršrutus ir tėvams pateikia preliminarų maršruto grafiką su nurodytu SUP mokinio paėmimo, parvežimo laiku ir vieta.

SUP mokinio tėvai per 5 darbo dienas raštu išreiškia sutikimą / nesutikimą pateiktam dispečerio siūlymui (dėl SUP mokinio paėmimo, parvežimo laiko, vietos). Jei SUP mokinio tėvai nesutinka, jie pateikia argumentuotą prašymą koreguoti siūlymą. Dispečerinė per 3 darbo dienas, išanalizavusi pakartotinį prašymą, esant galimybei siūlo alternatyvą. SUP mokinio tėvams atsisakius alternatyvaus pasiūlymo, jie gali mokyklos direktoriui teikti prašymą kompensuoti pavėžėjimo išlaidas (2 priedas)


Jei manote, kad atitinkate aprašuose nustatytus kriterijus, prašome pateikti prašymą el. paštu - rastine@antakalnio.lt ar progimnazijos raštinėje, 43 kab.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas