Džiaukimės žmogumi taip, kaip seneliai džiaugiasi savo anūkais

  • Paskelbė : Tomas Jankūnas
  • Paskelbta: 2024-05-03
  • Kategorija: Didžiuojamės

Vienintelė dovana, kurią viena karta gali padovanoti kitai - tai buvimo kartu dovana. Kodėl su seneliais taip gera? - dažnai klausiame savęs pačių.

1. Seneliai - tai seni maži berniukai ir senos mažos mergaitės. Dėl to seneliai - tai ta keista žmonių rūšis, kuri supranta keistą žmonių rūšj - vaikus;
2. Kiekvieniems namams reikia mažiausiai vieno senelio arba mažiausiai vienos senutės; 
3. Seneliai nepriekaištauja, neprašo pasistengti, prispyrę neprašo greičiau užaugti ir liūdnai surimtėti. Seneliai leidžia būti;
4. Tėvai rūpinasi, o seneliai draugauja;
5. Seneliai niekada nepritrūksta apkabinimų ir saldainių;
6. Rodos, kad seneliai - tai vieninteliai šios planetos gyventojai, kurie visada ir visų laukia;
7. Seneliai gyvena tokioje stebuklingoje erdvėje, kurioje neveikia jokios taisyklės.

Toje erdvėje sklando besąlygiškos meilės mūza, nuo kurios visos taisyklės nuteka it nuo žąsies vanduo.

- Nes niekas kitas stipriau už senelius nemoka džiaugtis ir žavėtis anūkais. Visi nusivilia vaikais, tik n seneliai. Tik jie taip geba pasinerti į paprastą buvimo kartu malonumą, pasakoja rašytojas David Foenkinos.

Kai žmogus pasiekia senelio ar močiutės amžių, tai yra neabejotinai nuostabus gyvenimo etapas, kupinas meilės. Jie turi galimybę džiaugtis savo anūkais ir suteikti jiems visą išmintį, kurią gyvenimo patirtis suteikė bėgant metams. Dabar jie yra žmonės, turintys daugiau laiko, daugiau kantrybės ir daug meilės. Štai kodėl senelių ir anūkų meilios frazės neabejotinai visada išliks mažųjų namų širdyse.

Kiekvienas turi turėti prieigą prie senelių ir anūkų, kad būtų visavertis žmogus. Dėkojame seneliams ir močiūtėms bei antrokams už šventinį laiką kartu. Nuoširdžiai dėkojame už šventę mokytojams Jurgitai, Janinai, Jolantai, Birutei, Rimgailei, Vilijai ir Ryčiui.  Lauksime dar vienos klasės senelių šventės :)

Daugiau foto nuotraukų >>>.

Nuotraukos:
Čianita Linkutė-Vuicik

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas