Daug šviesos šioje gruodžio tamsoje padovanojo Antakalnio progimnazijos penktokai su tėveliais

Nors priešventinis laikotarpis visiems be galo intensyvus, džiaugiamės puikiai praėjusiu renginiu, kurio pagrindinė mintis - suteikti šv. Kalėdų laukimo džiaugsmo „Caritas“ globojamiems vaikams ir jų mamytėms. Tokia į kito žmogaus džiaugsmą orientuota socialinė veikla daugumai mūsų buvo savotiškas atradimas, o jausmas, kai pajauti atgalinį ryšį, išreikštą nuoširdžiu džiaugsmu, nepakartojamas, užliejantis visą kūną ir šildantis net tamsiausias jo kerteles! 

Kartu su „Caritas“ globojamais vaikais pirštukais piešėme žaliaskarę eglutę, dekoravome meduolinius sausainius (kuriuos nekantriausieji procese spėjo ir suvalgyti) bei vaišinomės sausainiais prie karštos kakavos puodelio. Renginio dalyvių skaičius maloniai nustebino (virš 30 žmonių!) bei tik patvirtino, kad nepaisant priešventinės skubos, visi mes norime sustoti ir bent valandėlę jaukiai pasėdėti dalinantis širdyje sukauptu gėriu ir viltimi su aplinkiniais (nepaisant to, kad ir nepažįstamais). Visi mes panašūs ir drauge - be galo stiprūs! 

Žinoma, renginio kulminacija - 5m klasės mokinių dovanos  „Carito“ globojamiems vaikams. Žinodami tik vaiko vardą ir amžių, mokiniai paruošė dovanėles, kurias tikrai neapsiverstų pavadinti simbolinėmis prisiminus jų įteikimo momentą ir gavusiųjų džiaugsmą jas pakuojant. Šis kartas tik patvirtino, kad nors gauti dovanas labai smagu, jų dovanojimas kitam yra dar stipresnis jausmas! Nustebinti buvo ir mokiniai, kuriems Caritas taip pat buvo parengę dovanėles.

Organizuota veikla visiems buvo nauja patirtis, kuri drąsiai galima teigti pripildė visų dalyvavusiųjų širdis kalėdiniu stebuklu. 

Tikime, kad šis renginys - pradžia naujos draugystės! :) 

„Caritas“ pranešimas apie renginį >>>.  

Gražių artėjančių šv. Kalėdų!

Autorius:
Gabija Gružinskienė

Nuotraukos:
Gabija Gružinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas