Mokymasis tyrinėjant / Šokoladas

Trečiokai ieškojo atsakymų į šiuos klausimus:

  • Ar šokoladas naudingas žmogaus kūnui? Kodėl? (Naudingos medžiagos šokolade);
  • Kaip tinkamai reikia vartoti šokoladą? (Sveika mityba);
  • Kokia yra šokolado kilmės istorija? (Majai, ispanai, olandai, šveicarai);
  • Kur auga kakavos pupelės? (Drėgnieji atogrąžų miškai, pusiaujas);
  • Kaip atrodo kakavos medis ir jo vaisius? 
  • Kaip renkamos kakavos pupelės?
  • Kas yra „Fairtrade”?
  • Kas yra „Rainforest alliance”? (Organizacijų nauda mažiems ūkiams);
  • Kaip gaminamas šokoladas? Kaip atrodo šokolado gamyba? (Technologija: nuo pupelių iki galutinio produkto);
  • Ar Lietuvoje gaminamas šokoladas?

Šokolado degustacijos metu, mokiniai(ės) domėjosi: pupelių kilmės šalymis, dirvožemiais, fermentacijos laikotarpiais, džiovinimo laiku, derliaus mėnesiais, derliaus augimo aukščiu, šokolado kvapu, tekstūra, garsu laužiant plytelę, skonio palete.

Džiugu, kad pavyko paliesti įvairias temas dažnai randamas gamtos mokslų, technologijų, visuomeninio ugdymo, etikos, fizinio ugdymo, anglų kalbos dalykuose.

 

Nuotraukos:
Dominykas Kriauza

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas