Vilniaus miesto savivaldybės sveikinimas naujųjų mokslo metų proga!

Vilniaus švietimo bendruomene,

sveikinu Jus su Rugsėjo 1-ąja – naujų siekių ir atradimų pradžia! Kviečiu drauge drąsiai ir kūrybiškai siekti bendrų tikslų, kuriant atvirą, draugišką ir inovatyvų miestą. Nes kas, jei ne mes?! Juk tik nuo mūsų priklauso, koks yra ir koks bus mūsų Vilnius, tad kviečiu visus aktyviai prisidėti kuriant ir tobulinant mūsų švietimo sistemą.

Lai visos Vilniaus švietimo bendruomenės išlieka vieningos, veržlios, kūrybingos. Konkuruokite k tarpusavyje vaikų noru pažinti ir mokytojų užsidegimu įkvėpti mokinius eiti pažinimo keliu! Linkiu tėvų ir mokytojų susitelkimo siekiant bendro tikslo – išugdyti sveikų, kūrybingų ir šviesių vilniečių kartą.

Kasmet išsigryniname svarbiausius švietimo ir ugdymo tikslus. Vilniui itin svarbu, kad jau dabar mokiniai ruoštųsi spręsti ateities iššūkius. Turime ugdyti gebėjimus, atitinkančius šio laikmečio tendencijas – kritinį mąstymą, pilietiškumą, fizinį ir emocinį atsparumą kylančioms grėsmėms, kūrybiškumą, bendradarbiavimą ir empatiją. Brėžiame šias prioritetines sritis:

Įtraukiojo ugdymo tobulinimas bei švietimo paslaugų pasiūlos plėtra. Svarbu pastebėti kiekvieną vaiką ir atliepti jo individualius poreikius. Skirkime laiko savo bendruomenės švietimui ir aplinkos pritaikymui. Pasistenkime suteikti galimybes vaikui pasirinkti tinkamiausius mokymosi kelius. Nepamirškime ir apie itin gabių ugdytinių išskirtinumą. Kartu ieškokime galimybių steigti tarptautinio bakalaureato programos klases. Jos atveria daugiau galimybių mokiniams, užtikrina aukštą akademinį lygį, ugdo globalų požiūrį ir kritinį mąstymą.

Emocinio mikroklimato gerinimas. Ugdykime empatišką asmenybę, gebančią bendrauti, valdyti emocijas, spręsti problemas ir bendradarbiauti. Tam svarbi palanki emocinė aplinka ir geras psichologinis klimatas mokykloje, kur kiekvienas gerbiamas ir laukiamas. Visi suprantame, kad tai tiesiogiai skatina mokinių emocinę gerovę, akademinius pasiekimus ir bendrą motyvaciją mokytis. Be jokios abejonės, geras emocinis mikroklimatas mokykloje svarbus ir mokytojui. Tausokime ir gerbkime juos. Visi drauge kurkime palankesnę darbo aplinką, mažinkime stresą, suteikime galimybes tobulėti. Svarbu matyti visus ir kiekvieną! Kad niekas neliktų neišgirstas, nepagirtas, nepaskatintas augti ir auginti.

Sveikos gyvensenos įgūdžių stiprinimas. Ugdykime vaikų sveikos ir saugios gyvensenos įgūdžius, skatinkime savo bendruomenių fizinį aktyvumą ir skleiskime sveikatos stiprinimo žinias. Neabejotinai – tai padės formuoti vaikų sveikatai palankius įpročius, kurie ilgainiui mažina lėtinių ligų riziką ir skatina geresnę fizinę bei emocinę savijautą. Vilnius yra nuostabi mūsų Žalioji sostinė, naudokimės jo privalumais!

Inovatyvusis ugdymas. Skatiname taikyti inovatyvius mokymo metodus. Vilnius yra pilnas galimybių mokytis! Kviečiame dar aktyviau dalyvauti projekte „Vilnius yra mokykla“. Šiuo projektu Vilnius siekia modernumo švietimo sistemoje – bent 10 proc. pamokų perkelkite iš mokyklos pastato į miesto erdves ir diekite mišraus ugdymo modelį. Paverskime miestą atvira mokymosi erdve ir sudarykime galimybes vaikams būti motyvuotiems patyrimui už klasės ribų.

Dėkoju visiems už bendrystę ir susitelkimą, sąžiningą ir nuoširdų darbą.

Ženkime su šypsena ir pozityvumo užtaisu į Naujuosius mokslo metus! 

Donalda Meiželytė Vilniaus miesto vicemerė 2024 m. rugsėjo 1 d. 

Autorius:
Donalda Meiželytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas