Prezidento sveikinimas Mokslo ir žinių dienos proga

Mieli moksleiviai ir studentai,

Gerbiami mokytojai ir dėstytojai, mokyklų, akademijų bei universitetų vadovai ir darbuotojai, švietimo bendruomenės nariai,

sveikinu Jus šią gražią naujos pradžios ir šviesių susitikimų dieną!

Rugsėjo 1-oji neišvengiamai įrėmina, bet kartu ir išlaisvina kiekvieną, žengiantį mokslo ir žinių keliu. Atsivėrusios mokymosi erdvės kasmet suteikia vietos augti ir auginti, lieja bendruomeniškumo, pagarbos ir pagalbos greta esančiam pagrindus, puoselėja pilietiškumo, Tėvynės meilės ir atvirumo pasauliui daigus.

Šiais mokslo metais naujų galimybių bus dar daugiau. Ne vienus metus Lietuvos ugdymo įstaigose tikslingai formuota įtraukiojo ugdymo kultūra nuo šiol skleisis visa apimtimi. Šis svarbus pokytis byloja apie mūsų valstybės siekį mažinti socialinę atskirtį ir užtikrinti kokybišką ugdymą kiekvienam, taip pat ir vaikams su specialiaisiais ugdymosi poreikiais. Noriu tikėti, kad jis taps mūsų visų bendra pastanga – dar vienu žingsniu kuriant brandžią pilietinę bendruomenę, sudarant sąlygas auginti empatišką, solidarią, vertybiškai atsparią jaunąją kartą.

Šiandien visą švietimo bendruomenę, o pirmiausia – moksleivius ir studentus kviečiu drąsiai ir kūrybingai pasitikti naujus iššūkius. Tik ryžtingai burdamiesi, uoliai mokydamiesi ir permąstydami įgytas žinias, plačiai dalydamiesi savo kūriniais ir pristatydami juos kitiems, atversite savo asmeninę, šeimos ir valstybės ateitį, kuria mes visi galėsime didžiuotis.

Neįkainojamai svarbus šiame kelyje Mokytojo vaidmuo. Būtent nuo Mokytojo, nuo jo vertybinio kompaso, dalykinių žinių ir gebėjimų, o svarbiausia – savosios išskirtinės misijos pajautimo priklauso visos švietimo sistemos ateitis. Nuo Mokytojo priklauso, kokie esame kaip laisva visuomenė ir nepriklausoma valstybė ir kokie būsime ateityje.

Štai kodėl kiekviena proga raginu plėsti švietimo darbuotojų galimybes oriai dirbti, tobulėti ir užsidirbti. Todėl visus kviečiu įsiklausyti į mokytojų balsą, apgaubti juos pagarba ir atida ne tik Rugsėjo 1-ąją, bet ir ištisus metus.

Linkiu, kad šios dienos šventė mums visiems padovanotų šviesios ateities vaizdinį, kuriuo norėtųsi sekti. Tegul švietimo bendruomenės nariams niekada nepritrūksta ne tik kantrybės, susitelkimo, atidos, bet ir kasdienio džiugesio, atviros širdies ir nepailstamo noro suprasti.

Ir nors dažniausiai sakome, kad mokosi vaikai ir jaunuoliai, moko mokytojai ir dėstytojai, o rūpinasi ir jaudinasi tėvai, kviečiu mus visus jau šiandien kurti rytojaus Lietuvą.

Ženkime drąsiai drauge mokslo ir žinių keliu!

Gitanas Nausėda, Lietuvos Respublikos Prezidentas

Autorius:
Lietuvos Respublikos Prezindentas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas