Mokyklos bendruomenė aktyviai mokėsi ir tobulėjo net atostogų metu!

  • Paskelbta: 2024-04-09
  • Kategorija: Renginiai

Mūsų mokyklos svetainės lankytojai, tėvai, mokytojai, ir visi, kurie domisi mūsų bendruomenės gyvenimu, turime puikių naujienų!

Neseniai, per mokinių atostogas, mūsų mokyklos pedagogų ir vadovų kolektyvas turėjo unikalią galimybę tobulinti savo žinias ir įgūdžius, susijusius su pozityvaus elgesio palaikymo praktikomis. Seminarą vedė gerai žinoma švietimo ekspertė ir lektorė Renata Greimaite, kuri dalijosi ne tik teorinėmis žiniomis, bet ir praktiniais patarimais, kaip šias praktikas pritaikyti kasdieniame darbe su mokiniais.

Pozityvaus elgesio palaikymo ir intervencijos sistema (PBIS – Positive Behavior Interventions and Supports) yra pripažinta tarptautiniu mastu ir naudojama daugelyje šalių kaip veiksminga priemonė skatinti teigiamą elgesį mokyklose. PEPIS ne tik padeda formuoti norimą elgesį, bet ir mažina disciplininius nukrypimus, kuriant saugesnę ir pozityvesnę mokymosi aplinką. Svarbiausias šios sistemos aspektas – ne baudos už netinkamą elgesį skyrimas, o teigiamo elgesio skatinimas ir pripažinimas.

Seminaro metu mokytojai ir vadovai gilinosi į mokyklos vertybių svarbą ir kaip šios vertybės gali būti įtvirtinamos kasdienėje mokyklos veikloje. Buvo aptartos strategijos, kaip skatinti mokinius priimti ir laikytis bendruomenės nustatytų lūkesčių, taip pat kaip efektyviai reaguoti į įvairias elgesio problemas. Seminaro dalyviai susitarė dėl svarbių principų, kurie padės dar efektyviau ugdyti mokinius, remiantis pozityvaus elgesio palaikymo praktikomis.

Renginio metu buvo pabrėžta, jog svarbiausia – ne vien tikslas sukurti teigiamą mokymosi aplinką, bet ir būdas, kaip šis tikslas pasiekiamas: per bendradarbiavimą, tarpusavio pagarbą ir atvirumą naujovėms. Mokytojai ir vadovai pasidalijo patirtimis ir iššūkiais, su kuriais susiduria diegdami pozityvaus elgesio principus, taip pat diskutavo apie būdus, kaip šiuos iššūkius įveikti.

Tikimės, kad šis seminaras ne tik prisidės prie mūsų pedagogų profesinio tobulėjimo, bet ir padės mūsų mokyklos bendruomenei tapti dar labiau susitelkusiai ir pozityviai nusiteikusiai. Mes dėkingi Renatai Greimaitei už įkvepiančias paskaitas ir patarimus, o mūsų mokytojams ir vadovams – už jų nepaliaujamą norą mokytis ir tobulėti. Kartu mes darome mūsų mokyklą geresne vieta mokytis ir augti visiems.
 

Autorius:
Agnė Motiejūnė

Nuotraukos:
Agnė Motiejūnė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas