Kovo 20 d. mūsų mokykla šventė Frankofonijos dieną, skirtą prancūzų kalbai ir kultūrai

Norime pasidžiaugti, kad šių metų kovo 20 d. mūsų mokykla šventė Frankofonijos dieną, skirtą prancūzų kalbai ir kultūrai: mokyklos koridoriuose skambėjo prancūziška muzika, kurdama kurdama džiugią šventinę nuotaiką – juk Frankofonijos diena taip pat sutampa ir su pasauline žemės džiaugsmo diena!  

6B klasės mokinės Viltės rytinė žinutė per mokyklos radiją šiek tiek praplėtė mokyklos bendruomenės žinias apie Frankofoniją. 

Ji skambėjo štai taip:

Kasmet kovo 20 dieną švenčiama Frankofonijos diena, kuri yra skirta paminėti prancūziškos kalbos ir kultūros įtaką visame pasaulyje. Prancūzų kalba yra oficiali arba viena iš oficialių kalbų 29 šalyse, o Frankofonijos bendruomenė apima apie 274 milijonus žmonių visame pasaulyje.

Mūsų mokyklos šeštokai pasipuošė Prancūzijos vėliavos spalvų apyrankėmis, o dalis ir išskirtiniais simboliais :) Kartu sudarė mėgiamiausių frankofoniškų muzikos atlikėjų sąrašą. Kas jame? Hoshi, OrelSan, Angèle, Indila, Les Frangines, DADJU, Mika, Arcadian bei labai keista, bet nepamirštos ir Prancūzijos legendos – Edith Piaf bei Joe Dassin! Tikrai netikėta, kad jaunoji karta juos žino ir net teigiamai vertina. Dalinamės keliomis šiandienos akimirkomis ir džiaugiamės, kad mūsų mokykla taip pat gali vadintis šios pasaulinės Frankofoniškos bendruomenės dalimi!

Autorius:
Simona Juocevičiūtė

Nuotraukos:
Simona Juocevičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas