Su 2024–ais metais! Nuo 2024-01-08 laukiame mokinių sugrįžtant į mokyklą.

  • Paskelbta: 2024-01-07
  • Kategorija: Svarbu!

Primename, kad sausio mėnuo yra I pusmečio mokymosi pabaiga, kai apibendrinami mokinių pasiekimai mokyklos lygmeniu. 

Dėl galimo šalčio (jutiminės) temperatūros. Prašome vadovautis viešu pranešimu - https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvoje/2/2164647/lrt-trumpai-kokiam-salciui-spaudziant-vaikams-nereikia-eiti-i-mokykla-ir-ar-gris-nuotolinis-mokymasis.  Jeigu oro temperatūra yra 20 laipsnių šalčio ir žemiau, į mokyklą gali neiti pradinukai ir penktų klasių mokiniai. Jeigu šaltis dar didesnis – 25 laipsniai ir daugiau, į mokykla gali neiti ir vyresni mokiniai. Esant skirtingai jutiminei temperatūrai skirtingose Antakalnio vietovėse, sprendimą dėl vaiko leidimo į mokykla priima tėveliai. Dėl šalčių praleistos dienos įskaičiuojamos į ugdymo dienas. Jeigu lieka temų ar darbų, kurių neįmanoma atlikti namuose arba nuotoliniu būdu, mokiniams, kai jie susirinks į mokyklas, bus intensyvinamas ugdymas. Teisindami el. dienyne mokinių praleistas pamokas el. dienyne (Pažymių knygelė – toliau – Pateisinimai) tėvai renkasi priežastį „Pateisintos tėvų dėl kt. priežasčių“ ir nurodo priežastį – dėl šalčio.

Progimnazija planuojame dirbti įprasta tvarka, tačiau jei šalčiai laikysis ilgesnį laiką, organizuosime nuotolinį ir/ar hibridinį ugdymą pagal situaciją. Informuosime el. dienynu ar interneto svetainėje.

Dėmesio, galimi pamokų pakeitimai dėl pedagogų nedarbingumo - https://antakalnio.lt/tvarkarasciai/tvarkarasciu-pakeitimai.

Informuojame, kad nuo 2024-01-01 dėl PVM lengvatos panaikinimo maitinimo paslaugoms brangs dienos pietų kompleksas nuo 3,50  iki 3,90 euro. Prašome pasitikrinti ar mokiniams papildytos el. ir/ar skaitmeninės atsiskaitymo priemonės. 

Primename, kad 5 ir 7 klasių mokiniai valgo per I ilgąją pertrauką, 6 ir 8 klasių mokiniai - per II ilgąją pertrauką. Nespėję per I ir II pertraukas pavalgyti 5–8 klasių mokiniai, gali valgyti per III ilgąją pertrauką.  

Nuo šių metų progimnazijos visose klasėse mokinių lauks telefonų poilsio dėžutės. Prieš pamoką mokiniai privalo palikti išjungtą garso telefoną dėžutės vietoje pagal el. dienyno numerį arba laikyti visiškai išjungtą (ar įjungtą lėktuvo rėžimu) savo kuprinėje. Jei klasė nusprendusi telefoną palikti pas klasės vadovą visos ugdymo dienos metu, telefonų palikti kabinetuose nereikės, nebent bus priimtas kitas sprendimas. Didėjant vaikų priklausomybėms nuo telefonų klasių bendruomenės galis pačios nuspręsti atsisakyti telefonų mokykloje   pertraukų, VDM metu, kad mokiniai daugiau bendrautų bei žaistų tarpusavyje.     

Į pamoką mokiniai ir mokytojai privalo atvykti su pirmu skambučiu, po antrojo skambučio pradedama pamoka.

Primename ir prašome dėvėti uniformas, turėti sportinę aprangą ir kitas reikiamas ugdymui priemones.

Visiems nuostabių mokymosi 2024 metų! 
 

Autorius:
Tomas Jankūnas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas