Tarptautinis projektas vokiškai

  • Paskelbta: 2024-02-21
  • Kategorija: Renginiai

6-8 klasių mokiniai, kurie mokosi vokiečių kalbą nuo lapkričio mėnesio pabaigos vykdė bendradarbiavimo projektą „Winterfeste in Europa“ (lt. „Žiemos šventės Europoje“) su mokiniais  iš Lenkijos mokyklų. Mokiniai vokiškai kūrė e-knygą apie savo miestą , video pristatymus apie mokyklą ir kalėdinius papročius. Taip pat pasakojo vieni kitiems apie save, savo šeimas ir pomėgius, gamino kalėdines atvirutes ir rašė sveikinimus. O 7o klasės mokiniai padrąsinti muzikos mokytojos Gretos Sudžiūtės padainavo savo kūrybos dainą, kuri labai patiko mūsų draugams.

Smagu, kad mokiniai noriai įsitraukia į tarptautines veiklas, o smagiausia matyti džiaugsmu spinduliuojančias jų akis, kai sulaukia atgalinio ryšio: kai savo rankose laiko jiems asmeniškai adresuotą laišką, kuriame Lenkijos mokiniai pasakoja apie save, savo pomėgius, kai virtualiai aplanko partnerių mokyklą ir miestą, kai išgirsta kaip kitoje šalyje besimokantys mokiniai kalba vokiškai.

Vykdant projektą mokiniai pritaiko ir tobulina savo vokiečių kalbos žinias, IKT įgūdžius, ugdo tarpkultūrinio bendradarbiavimo ir kitos kultūros tolerancijos įgūdžius.

Šiuo metu projektas baigėsi, tačiau tikimės tęsti užsimezgusias draugystes ir dar daug sužinoti apie mokinių Lenkijoje kasdienybę ir dar daug papasakoti apie save.

Kviečiame susipažinti su mokinių kurtais darbais:

Nuotraukos:
Aušra Dobravolskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas