„Google for Education“ parodė dėmesį Lietuvos švietimo sektoriui

  • Paskelbta: 2024-02-14
  • Kategorija: Renginiai

Kauno Jėzuitų gimnazijoje ir Vilniaus Antakalnio progimnazijoje startavo „Google“ ir partnerio „TeraSky“ vykdomas projektas, pagal kurį švietimo įstaigos iki mokslo metų pabaigos naudosis edukacijai skirta „Google for Education“ platforma bei specialiai edukacijai skirtais „Chromebook“ kompiuteriais su „Chome OS“ operacine sistema Lietuvių kalba.

„Google for Education“ specialiai projektui parengta edukacinė medžiaga bus naudojama tobulinant mokyklų 2,3 bei 5,6 klasių mokymosi programą. Geresniam pamokų organizavimui ir užduočių atlikimui mokiniai ir mokytojai praturtins naudojimąsi „Google Classroom“ virtualia klase, „Google Docs“ teksto redaktoriumi, „Google Sheets“ skaičiuokle, „Gemini AI“ dirbtinio intelekto įrankiu ir kitomis „Google for Education“ platformomis – stiprinti STEAM, programavimo ir bendradarbiavimo įgūdžius. Papildomai mokytojai turės unikalią galimybę gauti patirties iš Airijos, Švedijos ir Jungtinės Karalystės mokytojų naudojančių „Google for Education“ ekosistemą atliekant bendras pamokas.

„Tai, kaip šiuolaikinės technologijos naudojamos mokymosi procese, esu stebėjęs Didžiojoje Britanijoje. Papildomi įrankiai ne tik leidžia patraukliau ir suprantamiau išdėstyti medžiagą, pats mokymosi procesas naudojant „Chromebook“ kompiuterius šiuolaikiniams moksleiviams tampa patrauklesniu bei leidžia geriau susipažinti ne tik su mokomu dalyku, bet ir su skaitmeninėmis technologijomis, kas šiandien yra labai svarbu“, - sako Kauno Jėzuitų gimnazijos direktoriaus pavaduotojas ugdymui Virgilijus Saulius.

Pasak Pauliaus Valiulio, „TeraSky“ skaitmeninės transformacijos vadovo, tai pirmasis projektas Lietuvoje ir esame tretieji Europoje, kuomet skiriamas dėmesys kompleksiniam „Google for Education“ platformos panaudojimui mokiniams ir mokytojams bei konkrečiai švietimo sektoriui skirtiems „Google Chromebook“ kompiuteriams.

„Tyrimais įrodyta, kad interaktyviai pateikiamas turinys šiuolaikinių moksleivių įsimenamas net 70 proc. geriau. Pripažinkite, viena yra spręsti matematikos lygtis sąsiuvinyje ir visai kas kita, kai mokytojas atsiunčia nuorodą į žaidimo forma pateiktas tas pačias užduotis. Esame maža šalis, todėl didžiausia vertybė yra investuoti į mokinių skaitmeninius gebėjimus, kad galėtume kurti didesnę pridėtinė vertė atnešančias veiklas bei taptume tikra skaitmeninių startulių valstybe. Patys kompiuteriai lenkia visus populiarumo rekordus JAV ir vakarų Europoje, todėl atėjo laikas ir mums gauti šias naudas. Tačiau svarbiausias akcentas šiame pilote dedamas ties skaitmeniniu turiniu iš „Google“ – nemokamu ir Lietuvių kalba.“, - pasakoja P. Valiulis.

„Google“ mokytojams skirtame centre patalpinta didžiulė mokymosi žaidimų biblioteka, aplikacijos, mokymosi planai, galima rasti pačių įvairiausių pamokų pradedant nuo matematika ir fizika, baigiant robotika ir programavimo pagrindais. 

Projekto metu bus stebimas „Google for Education“ įrankių poveikis mokinių mokymuisi ir mokytojų darbui. Projekto rezultatai bus paskelbti viešai, kad ir kitos Lietuvos mokyklos galėtų pasinaudoti šia patirtimi.

Nuotraukos:
„TeraSky“

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas