5m klasės mokinių socialinė-visuomeninė veikla prie šv. Faustino namelio

  • Paskelbta: 2023-11-13
  • Kategorija: Renginiai

Šį šeštadienį, lapkričio 11 d., 5m klasės vadovė, mokiniai ir jų tėveliai susibūrė rudeninei talkai prie šv. Faustino namelio. Misija ne iš lengvųjų - teritorijoje išgrėbti ir sušluoti rudeninius lapus bei nugenėti krūmus. Tik susirinkus buvo aišku, kad misija pavyks - visi buvo „apsiginklavę“ reikalingomis darbo priemonėmis ir tryško energija. Nedelsiant pradėti darbai, trukę ne vieną valandą. Entuziazmas ėmė viršų - nebuvo kada pagalvoti net apie trumpas petraukėles. 

Po darbų visi susibūrė šiltai arbatėlei šv. Faustinos namelyje. Nors po tokių darbų vaišinantis sausainiais, dauguma svajojo apie „rimtesnį“ maistą :)  Šv. Faustinos namelio vadovė be galo džiaugėsi mūsų vaikų iniciatyva, sakėsi kaip tik buvo mąstantys samdyti įmonę šiems darbams atlikti, kas dar labiau pabrėžė šios socialinės-visuomeninės veiklos svarbą. 

Nors aktyvi fizinė veikla, trukusi ne vieną valandą, atėmė jėgų, tiek darbų metu, tiek ir po jų,  tvyrojo vien tik geros emocijos. Šios talkos nauda visokeriopa, bet visų svarbiausia, kad vaikai pajautė tą nuostabią emociją, kuri kyla padedant kitiems, ir tą jausmą, kad drauge galima kalnus nuversti. Mes, 5m klasės bendruomenė, tikrai nesustosime bei kviečiame prisijungti ir kitiems! 

Rašau jums iš Vilniaus piligrimų centro.  Mes esame atsakingi už kaimynystėje įsikūrusį Šv. Faustinos Namelį, V. Grybo g. 29.  Šį šeštadienį jūsų progimnazijos penktokai, jų tėveliai ir broliai, sesės šio labai gražaus ir piligrimų lankomo objekto teritorijoje darė talką, sugrėbė lapus, sukrovė juos į krūvas. Vaikai taip gavo socialines valandas, praleido laiką dirbdami kartu su savo šeimomis, bet tos valandos, paaukotos šiam kilniam darbui mums labai padėjo, aplinka tapo graži ir tvarkinga.  Noriu padėkoti ne tik vaikams, tėveliams, bet ir jūsų visai mokyklos bendruomenei už tai, kad taip gražiai ugdomi vaikai, kad jų tėveliai yra jautrūs ir pastabūs - https://www.facebook.com/photo?fbid=720450630131468&set=a.557244569785409 Šilčiausi linkėjimai, Lina Šapauskienė, Vilniaus piligrimų centras.

Autorius:
Gabija Gružinskienė

Nuotraukos:
Gabija Gružinskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas