„Jaunojo kario“ būrelio stovykla

  • Paskelbta: 2023-10-23
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 19 d. vakarą ir naktį „Jaunojo kario“ būrelio mokiniai leidosi į trumpą žygį po Antakalnio rajono apylinkes. Žygio metu patikrinome žinias apie šviesos ir garso maskuotę. Būrelio vadovui padėjo buvę Antakalnio progimnazijos mokiniai, dabar IV klasės Antakalnio gimnazijos gimnazistai: KASP karys savanoris j. eil. Patrikas Bartanovičius ir Šaulių sąjungos šaulys Danielius Zacharovas. Vaikai nustebo pamačius kokiu dideliu atstumu matoma žibintuvėlio, telefono skleidžiama šviesa, kaip toli girdimi įvairūs garsai. Grįžus į progimnazijos patalpos išgėrėm karštos arbatos su užkandžiais. Vėliau vaikai susipažino su Lietuvos kariuomenės ekipuote, apsaugos priemonėmis. Po paskaitos, kaip visada, įvyko vakarinio  filmo peržiūra. Šeštadienį mokiniai išklausė paskaitą apie "Ką turime žinoti apie pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms ir karo metui". Ši tema labai aktuali atsižvelgiant į tai, kas vyksta šiuo metu pasaulyje. Vaikai gavo užduotį savaitgaliui:

Kaip šeimai pasirengti nelaimės atvejams
Pakalbėti su šeimos nariais apie galimas nelaimes.
Išsiaiškinti, kokių nelaimių gali nutikti.
Pasitarti, ką darytumėte kiekvienos galimos nelaimės atveju.
Išsiaiškinti su visais šeimos nariais, kurios vietos namuose saugiausios, kokiais atvejais reikėtų slėptis kuo toliau nuo langų, kokiais atvejais slėptis negalima.

Jei ir Jūs norite praleisti savaitgalį kitaip, sužinoti apie išgyvenimą, kaip orientuotis miške, išmokti disciplinos, kviečiame prisijungti prie mūsų šaunios komandos!

Igoris.Bartanovicius@Antakalnio.Lt

Autorius:
Igoris Bartanovičius

Nuotraukos:
Igoris Bartanovičius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas