Paroda „Gražiausia abėcėlės raidė“

  • Paskelbta: 2024-03-17
  • Kategorija: Paroda

Paroda „Gražiausia abėcėlės raidė“

Antrųjų užsienio kalbų mokytojos Aušra Dobravolskienė ir Nijolė Gaidienė kartu su technologijų mokytoja Dolita Luotiene įgyvendino integruotą projektinį darbą, kurio siekis sukurti gražiausią abėcėlės raidę. Projekto tikslas: skatinti mokinių kūrybiškumą ir formuoti rašymo bei skaitymo įgūdžius naudojant šiuolaikines technologijas, įvairias technologijų ir dailės technikas. Ugdant kūrybiškumo kompetenciją  buvo siekiama, kad mokiniai drąsiai išreikštų savo kūrybinius gebėjimus ir įvertintų kaip pavyko įgyvendinti kūrybinę idėją. Projekte dalyvavo 5-tų klasių mokiniai.

Kūrybinio proceso metu mokiniai eksperimentavo su skirtingomis medžiagomis, formomis ir spalvomis. Savo raides mokiniai piešė, klijavo, aplikavo, karpė ir lankstė kaip origami, lipdė iš modelino, degino ant faneros, statė iš Lego kaladėlių, naudojo antrines žaliavas, siuvo, rašė visą abėcėlę, o kai kurie net kepė raidžių formos sausainius ir meduolius.

Projektas sulaukė didelio mokinių susidomėjimo ir įsitraukimo. O kiekviena raidė buvo pristatyta su nuostabia istorija apie jos kūrimo procesą ir simboliką.

Pasibaigus projektui, norėtume išreikšti didelę padėką ne tik mokiniams, bet ir jų tėveliams už jų palaikymą, paskatinimą ir pagalbą.

Mokinių darbai eksponuojami mokyklos pirmo aukšto fojė.

Nuotraukos:
Aušra Dobravolskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas