Atvirų durų diena Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje

  • Paskelbė : Agnė Meškauskaitė
  • Paskelbta: 2024-04-15
  • Kategorija: Kvietimai

Balandžio 19-ąją (artėjantį penktadienį) nuo 10.00 val. visiems be išimčių bus galima apsilankyti vienintelėje šalyje aukštojoje universitetinėje karo mokykloje ir iš arti pamatyti, kur gyvena ir mokosi būsimi Lietuvos karininkai vadai. Baigę Lietuvos karo akademiją, jie tarnaus Lietuvos kariuomenėje, todėl jei atvyksite, savo veiklą čia jums pristatys ir įvairūs kariuomenės daliniai, bei su išskirtine tarnyba supažindins NATO sąjungininkai, tarnaujantys Lietuvoje.
 
Visi norintys bus kviečiami dalyvauti ekskursijose po Akademiją, pažiūrėti, kur gyvena ir mokosi kariūnai. Jie galės užsukti į Kariūnų batalioną, apsilankyti sporto komplekse, ramovėje, Mokslo ir žinių rūmuose, susipažinti su Akademijoje studijuojančiųjų buitimi, gyvenimo, laisvalaikio ir studijų sąlygomis. Susitikimuose kartu bus pristatomos universitetinių studijų ir karinio rengimo programos, priėmimo į šią aukštąją mokyklą reikalavimai, karininko karjeros perspektyvos ją baigus.
 
Apie savo veiklą pasakos Lietuvos šaulių sąjungos, kitų institucijų ir organizacijų, su kuriomis Karo akademija bendradarbiauja, atstovai. Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto Antano Gustaičio aviacijos institutas, kuriuose studijuoja kariūnai – būsimi Karinių jūrų arba oro pajėgų karininkai, sudarys galimybes išbandyti technines priemones, kurias naudoja besimokantys pilotuoti orlaivį arba valdyti laivą.
 
Savo ginkluotę ir karinę techniką pristatys Lietuvos kariuomenės Sausumos, Karinės oro ir jūrų pajėgos. Į Akademijos teritoriją nusileis sraigtasparnis, bus demonstruojamas laivo maketas, XIV a. šarvų ekspozicija, veiks minų paieškos ir neutralizavimo robotas. Taip pat svečiai galės susipažinti su riaušių malšinimo ekipuote ir kitomis priemonėmis, stebėti kariūnų atliekamą parodomąją karinę operaciją.
 
Renginio metu vyks įvairūs kariniai žaidimai ir estafetės, svečiai galės išbandyti kario ekipuotę, pasivaišinti kareiviškomis vaišėmis, jų lauks įvairios linksmos staigmenos, konkursai ir prizai.
 
Į Akademiją atvykę moksleiviai galės viską pamatyti savo akimis ir išsiaiškinti, kaip vyksta atranka į studijas Karo akademijoje, kokias studijų programas galima pasirinkti, kokios priėmimo sąlygos ir kiti reikalavimai. Taip pat galės iš pačių kariūnų išgirsti, kaip jie čia gyvena ir studijuoja, sužinoti, kokios yra karjeros perspektyvos.
 
Lietuvos karo akademija yra vienintelė Lietuvoje universitetinė aukštoji mokykla, kariuomenei rengianti ir ugdanti visapusiškai išsilavinusius karininkus. Sėkmingai baigę Karo akademiją kariūnai įgyja aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir pirmąjį karininko (leitenanto) laipsnį. Visi absolventai, atitinkantys jiems keliamus reikalavimus, pakviečiami į profesinę karo tarnybą.

Atvykstančioms grupėms ir pavieniams asmenims šią dieną registracija nebūtina – tiesiog imate ir atvykstate.

Pasinaudokite šia unikalia proga atvažiuoti į sostinę ir savo akimis pamatyti kariūnų gyvenimą!

Kontaktinis asmuo – Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos G9 skyriaus viršininkas mjr. Donatas Suchockis, mob. +370 620 48 976, el. p. donatas.suchockis@mil.lt

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas