Lietuvių dailininkė monumentalistė ir tapytoja

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2018-06-01
  • Kategorija: Aktualijos

Silvija Drebickaitė. A. Mikuckytės-Mateikienės nuotr.

Silvija Drebickaitė – žinoma lietuvių dailininkė monumentalistė ir tapytoja. Ji gimė 1957 m. kovo 11 d. Šiaulių mieste. Besimokydama Lietuvos valstybiniame dailės institute (1975-1980), daugiausia žinių apie kompoziciją sėmėsi iš Sofijos Veiverytės, apie tapybą – iš Leopoldo Surgailio, o apie piešimą – iš Kazimiero Morkūno.

Nuo 1983 m. Silvija  Drebickaitė tapo Lietuvos dailininkų sąjungos nare.

1990 m. Silvija Haidelberge (Vokietija) laimi konkursą Vasario 16-osios gimnazijos koplyčios vitražų sukūrimui.

Silvija Drebickaitė surengė ne vieną  personalinę tapybos parodą. Įsimintinos parodos, vykusios Varšuvoje (Lenkijoje), Memingene ir Štutgarte Vokietijoje bei kitur. Silvija aktyviai dalyvavo jungtinėse parodose: ir  Lietuvoje ir užsienyje.

2019 m. po didžiulės atrankos ji su savo kūriniu „Gėlių planeta“ atstovavo Lietuvą Pekino bienalėje Kinijoje.  Drebickaitė vertino natūrą kaip įkvėpimo šaltinį. Dažnai buvo kviečiama į plenerus ir mielai juose dalyvaudavo. Lenkija, Armėnija, Gruzija, Kazachstanas, Kipras, kitos šalys, į kurias Silviją nuvesdavo plenerai.

Ji domėjosi įvairių stilių vizualiuoju menu, žavėjo impresionizmas, japonų graviūros, G. de Chiriko kūryba. Kaip rašo menotyrininkai, „savo kūryboje dailininkė siekė vidinės paveikslo šviesos, spalvų „skambesio“, emocionalaus potėpių judėjimo, mėgo ploną daugiasluoksnę tapybą, naudojo lesiruotes, kuriančias skaidrumo įspūdį“.

2020 balandžio 9 d., talentinga dailininkė, monumentalistė bei tapytoja Silvija Drebickaitė netikėtai mirė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas