Vasario 16-ąją kviečiame dalyvauti jaunimo eisenoje „Lietuvos valstybės keliu“

  • Paskelbta: 2024-01-21
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 16-ąją  Lietuvos mokyklų bendruomenės Vilniuje renkasi į šventinę jaunimo eiseną „Lietuvos valstybės keliu“ – drauge džiaugtis Laisve ir mėgautis įspūdinga atmosfera sostinėje. Tūkstantinė minia tradiciškai eina keliu, jungiančiu mus su Lietuvos valstybe ir jos kūrėjais.

Iš senosios Lietuvos valstybės centro – nuo Šventaragio slėnio, Valdovų rūmų ir Katedros, kurioje ilsisi Vytautas ir kiti didieji kunigaikščiai – tūkstantinė minia eina pro Signatarų namus, Vilniaus rotušę, Didžiojo Vilniaus seimo rūmus iki Rasų kapinių. Rasų kapinėse pagerbiami Vasario 16-osios akto signatarų Jono Basanavičiaus, Mykolo Biržiškos ir Jono Vileišio, 1863 metų sukilimo vadų, už Tėvynės laisvę žuvusių savanorių kapai.

Eitynes įprastai organizuoja Lituanistų sambūris kartu su Lietuvos istorijos mokytojų asociacija ir Vilniaus miesto savivaldybe.

Šioje eisenoje kelis pastaruosius metus dalyvauja ir mūsų mokykla. Būtų smagu, jei prisijungtumėte ir Jūs. Pasiimkite trispalvę ir, vedini geros nuotaikos, su žygio dainomis keliaukite kartu su mumis. Pilietiškumo valandos garantuotos. O dar svarbiau – pajusti bendrystę, pabūti kartu, pasidžiaugti mylimu miestu Vilniumi, mūsų brangiausia tėvyne – Lietuva, pasidžiaugti,  kad esame laisvi ir mums rūpi mūsų istorija, dabartis ir ateitis!

Registruokitės vieni ar kartu su savo šeima, draugais šioje formoje >>> !   

Detalesnę informaciją pateiksime el. paštu prieš renginį.

Direktorius Tomas Jankūnas / 8 659 00 712 / tomas.jankunas@antakalnio.lt

Nuotraukos:
Tomas Jankūnas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas